A hordó számunka nemm ás, mint kádár és borász legbensőségesebb bizalmi kapcsolata. Tisztába vagyunk mindazzal, hogy mivel jár a szőlő termesztés.
„A szőlő nem engedelmes jobbágy, mint a krumpli, aki tudja már a kötelességét: a szőlő a szolgabíró, aki munkába hajt, és halasztást nem enged. Aki szőlőt ültet, nagy urat vesz magának.”
(Jókai Mór)
Így nagyon jól tudjuk azt is, mennyire fontos a kíváló minőségből kiválogatott, a magas szaktudással megmunkált, elkésíztett hordó. Modern korunkban már nem elegendő ha a hordó attól jó, hogy nem folyik, mint ahogyan a borász számára sem elegendő minőségi elégtétel, hogy a boruk csak hideg legyen.
Ettől sokat többről szól mindkét szakma. De mindketten arra törekednek, hogy megtaláljuk az ízek, zamatok, illatok összehangját abban a borban, amit új tölgyfa hordóban érlelnek.
Folyamatos kutatást végzünk arra vonatkozóan, milyen hatással van a tölgyfa a borra, illetve más italokra. Ezért keresünk folytonosan olyan borászokat, akik partnerek az együttműködésre.