Állapot
A fa minden esetben egészséges fa kitermeléséből, bontóvágásból vagy végvágásból termelt minőségi lemezrönk, valamint Fűrész egyes (F1) kategóriából készült donga. A dongát min. 24 hónapig a szabad ég alatt tároljuk. A donga végleges kialakítása a méretnek megfelelően az arra alkalmas gépeken történik. A hordókészítésnél a házi szabványnak megfe-
lelően járunk el. (KKÜ 07-1959)
Belső kidolgozás
A hordó belső felületét a minőségi kategóriának megfelelően készítjük el. Ettől igény szerint eltérhetünk.
Külső kidolgozás
Csiszolt fafelület. A hordót méretének megfelelően 6-8 abroncsvas fogja össze, amely lehet tüzihorganyzott vagy saválló. 2 mm-nél kisebb átmérőjű felületi szemgöcs megengedett.
Csomagolás
Az hordó betöltő és ürítő nyílásba egy 40*45*55 mm-es szilikongumi dugót helyezünk, majd a hordót egy 500 mm széles fóliával körbe tekerjük, hogy a szállítás folyamán a hordó ne sérüljön. Ettől igény szerint, illetve gazdasá-
gossági okok miatt eltérhetünk.